به گزارش خبرگزاری مهر، علی احسان صالح با بیان اینکه این تعداد در مدت مشابه سال گذشته 36 مورد بوده است، افزود: سقط درمانی در استان همدان با کاهش 25 درصدی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه در دین مبین اسلام و علمای شیعه، زندگی و حیات انسان دارای چنان اهمیتی است که برای مایه و بذری انسان از آن به وجود می آید دیه تعیین شده است، عنوان کرد: علمای عظام در هیچ یک از مراحل رشد جنین مگر در مقام اضطرار و حصول شرایط خواص آن هم قبل از دمیدن روح در جنین جایز ندانسته اند.
وی اظهار داشت: براساس قانون سقط درمانی، در مواردی که نگهداری جنین تهدید جانی برای مادر داشته باشد و یا جنین ناقص الخلقه باشد با رضایت همسر و قبل از چهارماه و 10 روزگی جنین و تایید سه پزشک متخصص و پزشکی قانونی، سقط جنین به صورت قانونی انجام می شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به اینکه فتوای مقام معظم رهبری و تعداد دیگری از علما به صورت موردی این مسئله را خلاف شرع تشخیص نداده اند، بیان کرد: قانون سقط درمانی در تاریخ دهم خرداد ماه سال 84 در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 25 خردادماه سال 89 به تایید شورای نگهبان رسیده است.
صالح گفت: این قانون در حال حاضر براساس آیین نامه تدوینی در سازمان پزشکی قانونی کل کشور در حال اجراست.
وی عنوان کرد: براساس مصوبه سقط درمانی زمانی که مادر دچار بیماریهای قلبی یا ریوی، اختلالات کبدی، واریس مری، نارسایی کلیه، ابتلا به ویروس HIV، صرع، بیماری سیستم عصبی M.S و بیماریهایی از این جمله باشد، عمل سقط درمانی امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: در صورتی که جنین با مواردی مانند استخوان سازی ناقص، فقدان یا غیرموثر بودن هر دو کلیه، ناهنجاری مادرزادی که موجب پدید آمدن غیرطبیعی ستون مهره ها، مقعد، قلب، نای، مری، کلیه و اندامهای می شود، بیماریهای خونی(تالاسمی)، عقب ماندگی ذهنی، شکاف مادرزادی در جمجمه و رشد ناکامل و غیرطبیعی کشنده مواجه باشد با رعایت شرایط قانونی عمل سقط درمانی امکان پذیر است.
صالح تاکید کرد: صدور مجوز سقط درمانی پیش از چهار ماه و 10 روزگی جنین صادر می شود و متقاضیان باید با ارائه مدارک لازم شامل شناسنامه زن و شوهر، سه قطعه عکس تمام رخ، تصویر صفحه اول و دوم شناسنامه ها، معرفی نامه از پزشک متخصص معالج به همراه سونوگرافی معتبر و پرداخت تعرفه تعیین شده به مراکز پزشکی قانونی مراجعه و نسبت به دریافت مجوز سقط درمانی اقدام کنند.
وی یادآور شد: در صورت ارائه مجوز سقط درمانی از سوی پزشکی قانونی به مراکز درمانی، اقدام به سقط بلامانع است.
نظر شما